Allt fler pantar på grund av försämrad ekonomi

Det råder ingen tvekan om att det senaste året har försämrat mångas privata ekonomi. Kriget mellan Ukraina och Ryssland har skapat stora politiska konflikter, vilket i sin tur lett till brist på många handelsvaror. Den 2 april rapporterade även Dagens Industri att allt fler väljer att besöka pantbanken, för att få råd med mat på bordet.

När krig utbröt i Europa trodde många experter att det inte skulle ta mer än några månader innan det lugnade sig, men så blev inte fallet. Mer än ett år senare är det fortfarande krig och förgörelse, vilket har drabbat många människor. Även här i Sverige har vi påverkats stort, främst ur den ekonomiska aspekten.

Använd en pantbank för att få ekonomin att gå runt

Att fler vänder sig till pantbanken är dock inget negativt. En pantbank är ett mycket bra sätt för dig att tjäna ihop pengar snabbt, utan att du behöver ansöka om ett traditionellt lån. Hos en pantbank kan du panta allt från ädelmetaller som guld och silver, men du kan också panta värdefulla smycken, instrument, verktyg eller annat av värde.

Så får du ekonomin att gå runt

För att använda en pantbank behöver du naturligtvis saker att panta – i annat fall gör de dessvärre ingen nytta. Behöver du andra sätt att få ekonomin att gå runt i kämpiga tider kan du vända dig till myndigheter och organisationer som erbjuder bidrag. Du kan även ta hjälp av kyrkan i din närhet, där både matkassar och ekonomisk hjälp kan bistås.